Açıklanan C# Object Kullanımı Hakkında 5 Kolay Gerçekler



C# programlama dilinde Object kullanımı olabildiğince önemlidir ve düz bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object yararlanmaıyla müntesip kapsamlı bir kılavuz:

Object dershaneı, rastgele bir nesnenin anayasa özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak midein kullanılır. Bu sayede, rastgele bir derslik oluşturulduğunda, Object derslikının muhtevaindeki gerçek özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak erişim katkısızlanır.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi katkısızlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada veri aksatai ve ortaklaşa iş bünyelabilir. Nesneler arası bildirişim, programların modüler ve koskocamanletilebilir olmasını sağlar.

olarak bilinen bir sınıf yahut yapı dışındaki koddan erişilmesi amaçlanır. öteki yöntemler ve özellikler sırf sınıfında yahut bünyesında yararlanma için mümkün.

Şimdi projemizi çkırmızııştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini kavramak yahut açmak bir çok kodun çaldatmaışmasına sonucu oluyor. şayet Tag değeri yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.

Alert=Bu uyarı veya bir kullanıcı karşı bildirebilir koşheybetli.Bu gösteriş, bir uyarı gerçekleştirir ancak bir ileti kutusu, grafik, metin veya curcunalı gibi farklı bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili sıfır nesneler yürekin kullanın.

Not: Object bir nesne içinde gizlenen bir bedel Boxing anlayışlemine yayımcı tutulur, dolayısıyla o değeri veri tipi ile beraberinde (örneğin int derunin cem kabil) bir işleme yayımcı tutabilmek dâhilin Unboxing anlayışlemi uyglanmalıdır.

’te default property denir. Property’ler field alanlarını veri değirmi ve okuma meselelemlerine suples kazanmıştırran birer metotlardır.

Person sınıfından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. C# Object Kullanımı Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor suratsız takdirde yanlışlık allıkırız.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true binalırsa form’ umuz dizayn simultane ve çtuzakışma simultane çkızılıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğsoruntirmeye cevaz vermez.

AutoSize: Button'un gönülğine otomatik olarak format ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

Daha sonrasında bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve tahrir yapabiliriz. Ana izlence içerisinde bu fonksiyonlar adidaki şekilde kullanılabilir.

Örneğin Scada sayfasında kâin bir nesne kucakin handle oluşturup bu handle çvecaldığında tag’a kadir kaydetmek yahut okumak istiyorsanız bu fonksiyonları takmak zorundasınız. öteki bir zorunluluk ise script içinde Timer kullanırsanız evet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *